Salátázó - Minden, ami saláta

Salátázó

Tortellini saláta brokkolival és pesztóval

2017. február 23. - BakonyiO

Az egyik kedvenc "életmentő" alapanyagom a tortellini, szinte mindig tartok a hűtőben vagy a fagyasztóban. Már igazán jó minőségű, félkész tortellinik kaphatók különféle töltelékekkel, a személyes kedvencem a spenótos-ricottás. Ha kell, akkor egy bazsalikomos paradicsomlevesben végzi levesbetétként vagy hideg tésztasalátaként készítem el.

A tésztasaláták magyar konyhai kultúrában még nem örvendenek nagy népszerűségnek, pedig érdemes velük kísérletezni. Az egyik legnagyobb előnyük, hogy 2-3 nappal korábban is elkészíthetőek és sokféle zöldséggel kombinálva laktató, egészséges fogásokká alakíthatóak.

totellini-brokkoli-pesto-salata.jpg

 

HOZZÁVALÓK

1 közepes fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
50 deka tortellini, a kedvenc töltelékeddel
kb. 6 ek peszto (bolti vagy saját készítésű)
kb. 16 szem koktélparadicsom, félbevágva (télen készítsd aszalt paradicsommal)
1 ek balzsamecet
A pesztóhoz:
2 cs friss petrezselyemzöld
2 ek dió
kb. 3 deka Parmezán sajt v. érett cheddar sajt
kb. 3-4 ek olívaolaj
Só, ízlés szerint

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Kezd a pesztóval, ha magad készíted. Egy aprítógép segítségével aprítsd fel a hozzávalókat, de ne túl pépesre. Tegyél hozzá annyi olívaolajat, hogy kenhető legyen.
  2. Egy nagyobb fazékban forralj fel vizet, majd tedd bele a brokkoli rózsákat. 2 perc főzés után tedd bele a tortellinit és főzd még 2 percig. Szűrd le a tésztát és a brokkolit.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze óvatosan a tortellinit és brokkolit a pesztóval. Óvatosan tedd hozzá a paradicsomot. Tálalás előtt locsold meg kevés balzsamecettel.

Már Instagramon is tudsz követni! Kattints IDE!

További receptekért kattints ide!

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide

A bejegyzés trackback címe:

https://salatazo.blog.hu/api/trackback/id/tr9812285571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása